Allt från vaser och krukor till porslin

När det kommer till keramik kommer det i alla möjliga former och storlekar. Keramik involverar allt från porslin till krukor och vaser till små figurer. Det är kort sagt något som finns i nästan alla hem och är därmed något som ofta handlas. Vad skulle jag säga om du kan göra ett fynd genom att handla keramik i Ystad, second hand.

Det finns många fördelar att handla second hand när du är på jakt efter nya keramiksaker. Här kommer några:

För det första är det en bra miljövänlig lösning. Genom att handla keramik second hand slipper du producera mer avskalat porslin eller andra produkter som tillverkas av keramik. Eftersom det redan idag är ett problem med massproduktionen som sker kan det kännas bra i själen att inte bidra till det, för det gör man inte när man handlar second hand. Då tar du vara på de saker som redan finns.

Dessutom kan det vara svårt att hitta rätt bland allt nytt som produceras. Ibland är du på jakt efter något specifikt, ibland kan det vara väldigt lätt att hitta detta nyproducerat. Däremot skulle jag säga att det finns ett mer unikt utbud i second hand-butiker. Där hittar du sådant som inte alla har, vilket jag skulle säga är lite charmen.

Det kan också vara betydligt billigare att köpa begagnad keramik jämfört med ny. Second hand-butiker kan inte sätta hur höga priser som helst eftersom sakerna de säljer inte är i nyskick, vissa saker kan ha lite skavanker och liknande. Därför är sakerna betydligt mycket billigare än att köpa nytt. Låt säga att du ska köpa en ny keramikvas, köper du den ny i en affär kan du få betala omkring 300 kr. Ifall du köper samma vas fast second hand kan den hamna runt 100 kr om inte billigare.

Så om du vill göra ett bra fynd, slippa producera mer avskalat porslin och samtidigt vara miljövänlig – handla keramik i Ystad second hand!